Yogalärare Vigyana

Yogalärare
Vigyana Shakti

Vigyana har en lång och grundlig bakgrund inom yoga och meditation och har varit yogalärare på heltid i 18 år.

Hon har genomgått en 6-årig heltids yoga- och meditationslärarutbildning vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Det var skolans avdelning i Stockholm år 2003 som var hennes första kontakt med den Klassiska yogan. Efter bara en enkel prova på lektion upplevde Vigyana Shakti meddetsamma att hon har hittat något speciellt, något som kändes som en äkta yogatradition.

Året 2004 deltog hon på en mycket unik retreat – Tremånaders Sadhanakurs. Som äger rum årligen på skolans internationell Retreat Center – Håå Kursgård i Småland. Denna kursen öppnade porten till en helt ny livstil – hon bestämde sig för att bli yogalärare.

Vigyana flyttade in i ashrammet på Håå Kursgård 2004 och påbörjade yogalärarutbildningen hos sin lärare Swami Janakananda. Hon blev boende där i nästan 8 år. Under åren på kursgården undervisade Vigyana Shakti både på kvällskurser runtom i Sydsverige och var även en av de ledande lärarna på de längre och intensivare internationella retreats.

Året 2012 flyttade hon till Skandinavisk Yoga och Meditationsskolans avdelning i Köpenhamn och undervisade där några år. Sedan återvände hon till Sverige och i september 2014 öppnade Vigyana Sydsveriges Yoga och Meditation Center i Malmö.

Om elevernas uppskattning för Vigyana`s yogaundervisning.

Yogalärare Djani

Yogalärare
Djani Unic

kommer från Lund men har sina rötter i Balkan. Han började sin resa i den österländska filosofin genom karate och andra kampsporter, och senare väcktes intresset för yoga, meditation och ayurveda.

Hans allra första kontakt med yoga var 2005 på en kvällskurs i Helsingborg som arrangerades av Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Därefter fortsatte Djani att delta på kurser hos K-yoga i Malmö som undervisade i samma tradition. Här kom han igång med den Klassiska yogan och den Tantriska meditationen på riktigt och 2010 beslutade han sig för att påbörja yogalärarutbildningen. Det gjorde han under 5 års tid på Ananda Mandala Yoga Reatreat Center i Småland och sedan flera år tillbaka har Djani undervisat kvällskurser i Lund, Eslöv och Malmö.

Innan yogan kom i hans liv jobbade han som kock både hemma i Sverige och utomlands. Djani menar att kosten är en viktig del av det andliga livet i alla kulturer och anser att födan kan ge oss ett bättre liv och vitalitet. Han fördjupar sig hela tiden i maten och kostens betydelse för ett hälsosammare liv.

Djani har även genomgått en utbildning i ayurveda, och håller konsultationer och föredrag inom kost och hälsa enligt den indiska läran.

Karunamayi

Yogalärare
Karunamayi

Karunamayi är en skåning som började med meditation redan vid sjutton års ålder, efter att ha gått olika utbildningar inom healing. Några år senare 2009 upptäckte hon den klassiska yogan på Nya Zeeland medan hon gjorde en praktiktermin för sin socionomutbildning. Det var då hon bestämde sig att fördjupa sig i den klassiska yogatraditionen och flyttade in på yoga ashramet Anahata Yoga Retreat, för att bo där i två år.

Under en period på tre år har hon även genomgått intensiv yogisk träning under ashram förhållanden i Indien på Bihar School of Yoga och Rikhiapeeth. Men det var i Australien hon gick yogalärarutbildning inom den klassiska yoga traditionen.

Sedan 2016 bor Karunamayi i Sverige igen och undervisar yoga och meditation hos oss och håller sina egna yoga retreater. Hon är även en duktig sångerska och håller i Kirtan (mantrasång) kvällar hos oss. Utöver yogaundervisningen, jobbar hon även som familjebehandlare.