Yogalärare Vigyana Shakti

Yogalärare
Vigyana Shakti

kommer ursprungligen från Estland men har bott hela sitt vuxenliv i Sverige.

Vigyana Shakti har en lång och grundlig bakgrund inom yoga och meditation.
Hon har genomgått en 6-årig heltids yoga- och meditationslärarutbildning vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Det var skolans avdelning i Stockholm år 2003 som var hennes första kontakt med den Klassiska yogan. Efter bara en enkel prova på lektion upplevde Vigyana Shakti meddetsamma att hon har hittat något som kändes som äkta yoga och meditation.

Året 2004 deltog hon på en mycket unik retreat – Tremånaders Sadhanakurs. Som äger rum årligen på skolans internationell Retreat Center – Håå Kursgård i Småland. Denna kursen öppnade porten till en helt ny livstil – hon bestämde sig för att bli yogalärare.
Vigyana Shakti flyttade in i ashrammet på Håå Kursgård 2004 och påbörjade yogalärarutbildningen hos sin lärare Swami Janakananda. Hon blev boende där i nästan 8 år. Under åren på kursgården undervisade Vigyana Shakti både på kvällskurser runtom i Sydsverige och var även en av de ledande lärarna på de längre och intensivare internationella retreats.
Året 2012 flyttade hon till Skandinavisk Yoga och Meditationsskolans avdelning i Köpenhamn och undervisade där 1,5 år (och gör det fortsatt) och sedan 2013 har hon bott i Malmö. Det är Vigyana Shakti som startade Sydsveriges Yoga och Meditation Center i Malmö i september 2014 och undervisar dom flesta kurser i centret.

Vigyana Shakti har även stort intresse för fotografi och rörlig bild. Alla yogabilder du ser på hemsidan är tagna av henne.

Yogalärare Djani

Yogalärare
Djani Unic

kommer från Lund men har sina rötter i Balkan. Han började sin resa i den österländska filosofin genom karate och andra kampsporter, och senare väcktes intresset för yoga, meditation och ayurveda.

Hans allra första kontakt med yoga var 2005 på en kvällskurs i Helsingborg som arrangerades av Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Därefter fortsatte Djani att delta på kurser hos K-yoga i Malmö som undervisade i samma tradition. Här kom han igång med den Klassiska yogan och den Tantriska meditationen på riktigt och 2010 beslutade han sig för att påbörja yogalärarutbildningen. Det gjorde han under 5 års tid på Ananda Mandala Yoga Reatreat Center i Småland och sedan flera år tillbaka har Djani undervisat kvällskurser i Lund, Eslöv och Malmö.

Innan yogan kom i hans liv jobbade han som kock både hemma i Sverige och utomlands. Djani menar att kosten är en viktig del av det andliga livet i alla kulturer och anser att födan kan ge oss ett bättre liv och vitalitet. Han fördjupar sig hela tiden i maten och kostens betydelse för ett hälsosammare liv.

Djani har även genomgått en utbildning i ayurveda, och håller konsultationer och föredrag inom kost och hälsa enligt den indiska läran.

Yogalärare Ewa

Yogalärare
Ewa Bengtsson

är född i Etiopien, och efter fem år i Kenya och Kongo flyttade hon till Sverige och bor nu i Malmö.

Ewa kom i kontakt med den Klassiska yogan på nittiotalet medans hon läste socialantropologi på Lunds Universitet. Hon tog en kurs i yoga och meditation som senare kom att prägla hennes liv. Hon påbörjade den treåriga yogalärarutbildningen inom klassisk yoga 2005 på K-yoga i Malmö, och senare gick hon även ettårig utblidning i medicinsk yoga.

Nu är Ewa en inspirerande yogalärare som undervisar på heltid i Malmö och Lund bl.a. på Medborgarskolan och på öppenvården inom psykiatrin. Tidigare har hon undervisat på Minnesota behandligshem, och har även haft kurser för utsatta unga kvinnor i Skånes region och samt på fängelse.

Hos oss undervisar Ewa yoga för äldre – Senioryoga.