Yogalärare Vigyana

Yogalärare
Vigyana Shakti

Vigyana har en lång och grundlig bakgrund inom yoga och meditation och har varit yogalärare på heltid i 20 år.

Hon har genomgått en 6-årig heltids yoga- och meditationslärarutbildning vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Det var skolans avdelning i Stockholm år 2003 som var hennes första kontakt med den Klassiska yogan. Efter bara en enkel prova på lektion upplevde Vigyana Shakti meddetsamma att hon har hittat något speciellt, något som kändes som en äkta yogatradition.

Året 2004 deltog hon på en mycket unik retreat – Tremånaders Sadhanakurs. Som äger rum årligen på skolans internationell Retreat Center – Håå Kursgård i Småland. Denna kursen öppnade porten till en helt ny livsstil – hon bestämde sig för att bli yogalärare.

Vigyana flyttade in i ashrammet på Håå Kursgård 2004 och påbörjade yogalärarutbildningen hos sin lärare Swami Janakananda. Hon blev boende där i nästan 8 år. Under åren på kursgården undervisade Vigyana Shakti både på kvällskurser runtom i Sydsverige och var även en av de ledande lärarna på de längre och intensivare internationella retreats.

Året 2012 flyttade hon till Skandinavisk Yoga och Meditationsskolans avdelning i Köpenhamn och undervisade där några år. Sedan återvände hon till Sverige och i september 2014 öppnade Vigyana Sydsveriges Yoga och Meditation Center i Malmö.

Om elevernas uppskattning för Vigyana`s yogaundervisning.