yogakurser med mmå spänningsfrigörande övningar

Yogakurser – Det är så vi undervisar

På våra yogakurser undervisar vi i Klassisk yoga som ofta också kallas för Hatha Yoga. Avspänning och meditationsmetoderna kommer från den Tantriska traditionen.

En yogakurs hos oss är som en utvecklande process där vi bygger på med något nytt varje gång. Det gäller för alla nivåer, från grundkurs till avancerad.

Under kursens gång går vi genom olika yogaprogram. Vissa yogaställningar – Asanas är mera rörliga och dynamiska och andra mera stilla och djupgående som de klassiska yogaställningarna. Effekten av ett yogaprogram förstärks med andningsövningar – Pranayamas och fördjupas med avspänningen Yoga Nidra, och meditationer som Energins Källa, Inre Stillhet och Returning (den sistnämnda är en kortare variant av Inre Stillhets meditationen).
Resultatet är en lugn, avspänd kropp och ett mentalt klart och vaket sinne. Ditt koncentrationsförmåga förbättras och du upplever allmänt mer harmoni och energi.

Vårt utbud av yogakurser

Gå på yoga 1-2 gånger i veckan

När man går på yoga hos oss anmäler man sig oftast till en kurs i taget och kommer hit en gång i veckan. Men man kan även gå två gånger i veckan. Då väljer man två kurser som är på samma nivå.

Man kan få 20% rabatt på den ena kursen om man vill gå två gånger i veckan.

Intensiva yogakurser från 1 – 5 dagar

Yoga, andningsövningar, avspänning och meditation i upp till 3 h och 15 min per lektion/dag.

Den kortaste intensivkursen är Heldagsyoga som vi anordnar ibland på en lördag eller söndag. Dagen innehåller två långa lektioner t.ex. på förmiddagen kl. 09.30-12.30 och eftermiddagen kl. 15.00-17.30.

Men under helger som jul- och nyår eller vid påsk håller vi längre intensivkurser som är 4-5 dagar. Lektionerna är då på förmiddagarna kl. 09.30-12.45.

Kurserna passar oftast till både grund- och mellanstegsnivån. Men vissa intensivkurser är bara till våra fortsättningselever som har gått hos oss flera år.

Om våra kursnivåer

Grundkurs – för dig som är helt nybörjare eller har gått en kurs hos oss för flera år sedan, och vill komma igång med yogan igen.

Lätt Mellansteg – för dig som har gått minst två grundkurser hos inom ett halvt år.

Mellansteg – för dig som har gått några lätt mellanstegkurser hos oss.

Fortsättning – för dig som har gått alla 3 nivåer tidigare hos oss eller varit på längre Retreater på Håå Kursgård, Skandinavisk Yoga och Meditationsskola.

Meditationskurser – öppna för alla i alla nivåer.

Senior Yoga – för äldre på grundnivå (lättare en vanlig grundkurs när det gäller den fysiska yogan, annars samma innehåll).

Intensivkurs – öppna för både nybörjare och fortsättare om inte annan info anges om nivå.

Vad du ska tänka på när du går på yoga hos oss

Vi har undervisning 4-5 dagar i veckan, mest på kvällarna, för intensivkurserna är det andra tider som gäller.

Portdörren öppnas 30 min innan lektionen (eller 15 min innan om du går i den sena gruppen på kvällarna) och låses när klassen börjar. Det är bra att komma senast 10-15 min innan så att du hinner att byta om och ligga på rygg en stund tills vi börjar.

I yogarummet har vi bomulls yogamattor och ullfiltar, det enda du behöver ha med/på dig för lektionen är bekväma kläder. Det går bra att byta om i lokalen.

Tänk på att inte äta några timmar innan lektionen, för att det är bäst att göra yoga på någorlunda tom mage (det ska helst gå 3-4 timmar efter en större måltid).

För allas trevnad ber vi dig att inte använda starkt doftande kroppsvårdsprodukter.

Stäng av telefonen innan du kommer in i yogalokalen.

Kurserna passar oftast till både grund- och mellanstegsnivån. Men vissa intensivkurser är bara till våra fortsättningselever som har gått hos oss flera år.

Avbokning

Vid eventuell avbokning meddela oss senast 7 dagar före kursstart.

Observera att kursavgiften återbetalas inte efter kursen har börjat.