yogakurser med mmå spänningsfrigörande övningar

Yogakurser – Det är så vi undervisar

På våra yogakurser undervisar vi i Klassisk yoga som ofta också kallas för Hatha Yoga. Avspänning och meditationsmetoderna kommer från den Tantriska traditionen.

En yogakurs hos oss är som en utvecklande process där vi bygger på med något nytt varje gång. Det gäller för alla nivåer, från grundkurs till avancerad.

Under kursens gång går vi genom olika yogaprogram. Vissa yogaställningar – Asanas är mera rörliga och dynamiska och andra mera stilla och djupgående som de klassiska yogaställningarna. Effekten av ett yogaprogram förstärks med andningsövningar – Pranayamas och fördjupas med avspänningen Yoga Nidra, och meditationer som Energins Källa, Inre Stillhet och Returning (den sistnämnda är en kortare variant av Inre Stillhets meditationen).
Resultatet är en lugn, avspänd kropp och ett mentalt klart och vaket sinne. Ditt koncentrationsförmåga förbättras och du upplever allmänt mer harmoni och energi.

Vårt utbud av yogakurser

Gå på yoga 1-2 gånger i veckan

När man går på yoga hos oss anmäler man sig oftast till en kurs i taget och kommer hit en gång i veckan. Men man kan även gå två gånger i veckan. Då väljer man två kurser som är på samma nivå.

Man kan få 20% rabatt på den ena kursen om man vill gå två gånger i veckan.

Intensiva yogakurser från 1 – 5 dagar

Yoga, andningsövningar, avspänning och meditation i upp till 3 h och 15 min per lektion/dag.

Den kortaste intensivkursen är Heldagsyoga som vi anordnar ibland på en lördag eller söndag. Dagen innehåller två långa lektioner t.ex. på förmiddagen kl. 09.30-12.30 och eftermiddagen kl. 15.00-17.30.

Men under helger som jul- och nyår eller vid påsk håller vi längre intensivkurser som är 4-5 dagar. Lektionerna är då på förmiddagarna kl. 09.30-12.45.

Kurserna passar oftast till både grund- och mellanstegsnivån. Men vissa intensivkurser är bara till våra fortsättningselever som har gått hos oss flera år.

Yogakurser i Malmö