Trygghet med att gå en kurs

Om man inte känner till vårt sätt att undervisa ser man en kurs som något man kanske gör en gång och sedan väljer man att göra något annat. Men det är annorlunda med yogakurser. I alla fall hos oss.

Hos oss kan du inte köpa ett årskort eller månadskort och komma och gå när du vill, varför? Det för att enstaka yogapass som är öppna för alla är helt enkelt inte så spännande för dom som söker att gå på djupet. Samma gäller för den som undervisar. För att för mig som lärare är det mycket inspirerande att undervisa en kurs och en grupp åt gången och se hur mina yogaelever utvecklas under tiden. T.ex. bara på en grundkurs, det sker MASSOR från den första lektionen till den sista! Så även om det känns lockande att ha den friheten att komma och gå när man har tid och lust så är en Kurs mycket mer givande och lärorik.

Gå gärna flera grundkurser i rad

På en grundkurs brukar jag säga att man ska gå minst 2-3 grundkurser innan man går vidare med nästa nivå. Det för att en grundkurs är din fundament. Vissa har det väldigt lätt med det fysiska yogan men kanske svårt med andningsövningar och andra har det tvärtom. Eller kanske har man svårt att sitta eller ligga stilla. Grundkursen gör att du blir mer och mer trygg med undervisningen och samtidigt upptäcker du yoga och meditation på nytt hela tiden, man går djupare. Därför är det bra att gå flera grundkurser i rad för att se och känna utvecklingen snabbare.

Mellansteg och fortsättning

Dom som har gått vidare med nästa nivå vet att utvecklingsprocessen i yogan tar aldrig slut. Man är fortfarande på upptäcktsfärd för att man ser hur mycket den klassiska traditionen har att erbjuda. Man blir positivt beroende av yoga- och meditationsteknikerna vi praktiserar. Med åren ser man yoga som ett verktyg för att behålla kontakten med sin kropp och vem vi är innerst inne.